Borna Marić državni prvak u parovima, treći pojedinačno

0

VINKOVCI-Ponovo stižu odlične vijesti za Bornu Marića, člana Teniskog kluba Vinkovci koji je nastupio na HEP državnom prvenstvu do 12 godina, turniru prvog ranga iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza u Đakovu. 

Borna Marić  je odličnom igrom stigao do naslova prvaka u igri parova, dok je u pojedinačnoj konkurenciji zaustavljen u polufinalu. Marić je igrao s Lukom Mitrovićem iz Teniskog kluba Olimpija Osijek 1984 i stigao do naslova državnog prvaka. 

Kombinacija  Marić/ Mitrović, inače prvi nositelji trunira, prvo su sa  6:4, 6:2 porazili osječki par kojeg su činili Matias Hojsak i Karlo Tufekčić, a potom su u četvrtfinalu bili bolji od Borne Dujmovića (TK Movens) i Luke Jurića (TK Prečko) sa 6:2, 6:0. 

U polufinalnom dvoboju pobjedom 6:2, 6:0 bolji su bili od Jakova Kramarića (TK Opatija) i Jakova Ogrizeka (TK Feniks), a nakon velike borbe u finalu ostvarena je pobjeda 4:6, 6:3, 10:7 protiv drugih nositelja Joakima Bobanovića (TK Tweener) i Leona Motušića (TK Zadar 08).

U pojedinčanoj konkurenciji Borna je kao drugi nositelj stigao do polufinala, a jako ga je malo dijelilo do finalnog susreta. U četvrtfinalu turnira Borna Marić je sa 6:2, 6:4 porazio Lorenza Butigana (TK Libertas). U velikom polufinalu gledali smo odličan susret između Borne Marića i Jakova Kramarića (TK Opatija), na kraju je slavio Kramarić sa  6:4, 2:6, 6:4. Borna Marić još jednom je pokazao da je veliki talent i da je pred njim blistava budućnost.