Dvojac Aurelije Romeo Sušac i Filip Josipović predvodili Hrvatsku do Eura!

0

Dvojac Aurelije predvodio Hrvatsku do Eura!

Hrvatska U19 futsal reprezentacije je proteklog tjedna igrala kvalifikacijski turnir za drugo po redu europsko prvenstvo. Podsjetimo, na prvom održanom Euru 2019.g, naša reprezentacija se također plasirala među osam najboljih te osvojila srebrnu medalju. Član te reprezentacije je također bio igrač Aurelije, Duje Dragun.

I u ovoj generaciji, akademija Aurelije igra veliku ulogu. Pa su tako reprezentativne nastupe upisali Romeo Sušac i Filip Josipović te Marko Pest-Mundvajl i Miron Kobašević koji su za ovaj ciklus ostali na pretpozivima izbornika. Spomenimo kako su na pripremnom međunarodnom turniru krajem prošle godine, članovi stožera bili i treneri Aurelije, Kristian Šoštar te kondicijski trener, Hrvoje Ajman.

Hrvatska se u kvalifikacijskoj skupini našla s Azerbajdžanom, Latvijom te Bjelorusijom koja je radi političke situacije izbačena s natjecanja. Prvi susret protiv Azerbajdžana nije ponudio puno neizvjesnosti, a ponajviše zahvaljujući sjajnom dvojcu Aurelije koji su upisali tri pogotka od šest u pobjedi 6:1. Kapetan reprezentacije,  Romeo Sušac postigao je prvi i posljednji pogodak dok je Filip Josipović poentirao za drugi pogodak.


Odlučujući susret za prolazak među osam najboljih se igrao protiv čvrste reprezentacije Latvije. Iznimno napet i zahtjevan susret je završen u korist Hrvatske rezultatom 5:4 te je slavlje moglo početi. Romeo Sušac i Filip Josipović su ponovno zapaženu rolu te su neizostavan dio ove sjajne grupe.

Naše dečke početkom rujna očekuje europsko prvenstvo u španjolskom Jaenu, a do tada će odigrati još nekoliko pripremnih utakmica te okupljanja.

Ovim okupljanjem su se Romeo i Filip pridružili Duji Dragunu kao jedini Vinkovčani koji su upisali službeni nastup i pogodak za nacionalnu futsal vrstu. Vjerujemo kako će se Aurelijina delegacija još povećati do rujna, a već ovim su se potvrdili kao jedna od vodećih akademija u Hrvatskoj.

Spomenimo da su uz Hrvatsku plasman na Euro osigurale još domaćin Španjolska te Portugal, Italija, Francuska, Poljska, Rumunjska te se očekuje još jedan posljednji predstavnik iz skupine koja se trebala igrati u Ukrajini.