GRAD VUKOVAR POZIVA GRAĐANE DA ISKAŽU MIŠLJENJE O PROVOĐENJU MJERA UŠTEDE 

0

GRAD VUKOVAR POZIVA GRAĐANE DA ISKAŽU MIŠLJENJE O PROVOĐENJU MJERA UŠTEDE

Grad Vukovar s ciljem nastavka odgovornog upravljanja gradskim proračunom, a uslijed enormnih poskupljenja energenata koji zahtijevaju izdvajanje velikih financijskih sredstava, želi saznati mišljenje građana o planiranim mjerama štednje.

U odnosu na 2021. godinu Grad Vukovar očekuje rast cijene električne energije od 262 posto.


Kako bi građani bolje shvatili o čemu je riječ, govoreći na primjeru javne rasvjete u Vukovaru – prema važećim cijenama umjesto dosadašnjih 2 milijuna kuna Grad Vukovar će morati izdvojiti gotovo 5,5 milijuna kuna.

Mišljenje građana od izuzetne nam je važnosti, stoga, Grad Vukovar putem ankete želi građanima omogućiti izbor putem dva modela – redukcija troškova javne rasvjete na način da će u noćnim satima raditi svako drugo ili treće javnorasvjetno tijelo, i dalje vodeći računa o osvijetljenosti prostora i sigurnosti prometa ili poskupljenje komunalne naknade za sve građane u visini od 40 do 50 posto, a sa svrhom pokrivanja novonastalog troška.

Nakon provođenja ankete, Grad Vukovar donijet će odluku sukladno mišljenju građana Vukovara.

Anketu možete ispuniti online na poveznici: https://forms.gle/ZxJfMHhDTDoDWFbw9 , ili na štandovima koji će od ponedjeljka 14. ožujka do subote 19. ožujka biti postavljeni u centru grada te u Borovu naselju (Ulica Hrvatskog zrakoplovstva), od 09 do 13 sati.