Hakiran A1, kompromitiran dio osobnih podataka dijela korisnika!

0

Foto: pixabay-geralt

A1 Hrvatska objavio je priopćenje o tome da je došlo do sigurnosnog incidenta.

“Nažalost, unatoč naprednim mjerama zaštite i stalnim podizanjem razine sigurnosti dogodio se sigurnosni incident povezan s jednom od baza korisničkih podataka kojim je kompromitiran dio osobnih podataka dijela A1 korisnika”, kažu.

Obavještavamo vas da su, unatoč naprednim mjerama zaštite i stalnim podizanjem razine sigurnosti, potencijalno izloženi podaci nekih od naših korisnika. Za sada smo utvrdili kako se radi o manje od 10 posto ukupnog broja A1 korisnika te da informacije o bankovnim karticama i računima nisu izložene.
Izuzetno ozbiljno shvaćamo ovu situaciju te smo po prvim znakovima sumnje na nedopušteni pristup korisničkoj bazi poduzeli sve mjere kako bi se onemogućio daljnji neovlašteni pristup našem sustavu.
Sve korisnike čiji su osobni podaci izloženi izravno ćemo kontaktirati. Za sve dodatne upite i informacije stojimo vam na raspolaganju putem besplatnog telefona 0800900830 i e-mail adrese [email protected].

 

Sve prijavljeno policiji

“A1 Hrvatska drži se najviših sigurnosnih standarda”

“A1 Hrvatska drži se najviših sigurnosnih standarda i zaštite podataka te ćemo nastaviti s dodatnim ulaganjima u poboljšanje sigurnosnog okruženja. Ponavljanje navedenog sigurnosnog incidenta nije moguće te nije imalo niti će imati utjecaja na pružanje usluga korisnicima.

A1 Hrvatska će pravovremeno obavještavati korisnike o daljnjem postupanju vezano uz ovaj događaj.”

Izvor: index hr