Petak, 21 siječnja, 2022
-1.3 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaPolitikaIvan Penava ostaje na čelu Vukovara iduće 4 godine

Ivan Penava ostaje na čelu Vukovara iduće 4 godine

Foto: Dragana Korpoš

Uz povike “Vukovar, Vukovar” i “Ivane, Ivane” okupljeni u stožeru dosadašnjeg gradonačelnika Vukovara Ivana Penave u nedjelju su po zatvaranju biračkih mjesta dočekivali rezultate s njih.

Kada je postalo jasno da je razlika između Penave i njegova protivnika u drugom krugu Nikole Mažara nedostižna za HDZ-ova kandidata, započelo je veliko slavlje, a Penava je u prvom obraćanju suradnicima i sugrađanima koji su ga došli poduprijeti zahvalio i obećao kako će s budućim dogradonačelnikom Filipom Sušcem nastaviti raditi za boljitak Vukovara i iduće četiri godine,

  • Zahvaljujem svim Vukovarcima koji su izišli na izbore i poklonili nam glas. Mogu reći kako smo pobijedili s lijepom razlikom, doduše manjom nego što smo očekivali. Imali smo protiv sebe koaliciju HDZ-a, SDSS-a i HNS-a, međutim uz potporu građana svih nacionalnosti, naše dvije stanke, Nezavisna lista Ivan Penava i Hrvatska konzervativna stranka, ove su izbore dobile – rekao je Penava. Naglasio je kako će se proveseliti u izbornoj noći, a već idućeg dana nastaviti istim tempom, beskompromisno, borbeno, pošteno, raditi u interesu Vukovara i nastojati što više biti na usluzi svim sugrađanima.

  • Nakon prvoga kruga rekao sam kako je prednost na mojoj strani bila prevelika i ne može se dostići, što sam tvrdio iz projekcija koje smo imali za drugi krug. Druga je strana prednost umanjila, nismo znali koliko će se sinergija HDZ-a i SDSS-a koja postoji na državnoj razini odraziti na ove izbore u Vukovaru. Nadam se kako ćemo u idućem mandatu imati bar jednako dobre rezultate kao do sada – poručio je Penava, naglasivši kako će nastojati što prije riješiti pitanje odvojenih škola i vrtića kako bi sva djeca bez obzira na nacionalnu pripadnost išla zajedno u odgojne i obrazovne ustanove. Govoreći o budućem sazivu Gradskoga vijeća, istaknuo je kako je bilo određenih kontakata, međutim još uvijek je prerano govoriti tko će ih podržati.

Podsjećamo kako će, prema rezultatima od prije dva tjedna, Penavina lista u Vijeću imati devet od 19 vijećnika, HDZ-u pripada pet, SDSS-u dva, a po jedno mjesto osvojile su liste Željka Sabe, Srđana Milakovića i Nenada Bučka. To praktički znači kako Penavi nedostaje jedna “ruka” kako bi i dalje vladao gradom na Dunavu, međutim tko će mu se prikloniti i pod kojim uvjetima znat će se idućeg dana kada se obave ozbiljniji razgovori među strankama i nezavisnim listama koje će participirati u Gradskom vijeću Vukovara.

Na nedjeljne je izbore izišlo 43,80 posto upisanih birača, odnosno 23.114 Vukovaraca s pravom glasa, a razlika među dva kandidata nakon neslužbenih rezultata sa svih biračkih mjesta iznosi točno 863 glasa, odnosno Penava je dobio 5392 glasa, a Mažar 4529.

Nikola Mažar je za Glas Slavonije izjavio kako rezultati pokazuju da je Vukovar podijeljen grad jer se 4500 tisuće Vukovaraca izjasnilo kako se ne slaže s politikom koja se trenutno vodi.

  • Nazvao sam gradonačelnika Penavu i čestitao mu te rekao kako upravo stoga trebamo ići u smjeru suradnje za dobrobit Vukovara. Kao stranka smo zadovoljni rezultatima, s obzirom na to da smo u dva tjedna gotovo udvostručili rezultat. Svoj ćemo rad bazirati kroz naše vijećnike, a u Vijeću ćemo raditi za dobrobit svih građana Vukovara. Posebno me veseli što mi je danas potporu dala široka lepeza građana, a ne samo članovi HDZ-a, jer taj podatak potvrđuje kako smo bili uključivi i magnet koji okuplja sve ljude koji žele surađivati u cilju napretka našega grada – rekao je Mažar.

izvor: glas slavonije hr

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.