Nedjelja, 29 svibnja, 2022
15 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaRegijaIzaslanstvo VSŽ sa županom Dekanićem na radnom sastanaku u "Vladi Županije Posavske"...

Izaslanstvo VSŽ sa županom Dekanićem na radnom sastanaku u “Vladi Županije Posavske” u Orašju

Izaslanstvo Vukovarsko srijemske županije na čelu sa županom Damirom Dekanićem održalo je danas radni sastanak u Vladi Županije Posavske, u Orašju, BiH.

Na sastanku se razgovaralo o unapređenju prekogranične suradnje, te o iskustvima Hrvatske u korištenju fondova EU.
  • U tom segmentu smo uspostavili dobru suradnju posebice između našeg Ureda za gospodarstvo i Razvojne agencije Vukovarsko -srijemske županije – rekao je nakon sastanka Đuro Topić, predsjednik Vlade Županije Posavske. Na sastanku je otvorena i tema suradnje na području zdravstva, te je potvrđena dosadašnja dobra suradnja bolnice u Vinkovcima s bolnicom u Orašju. Dogovoren je daljnji nastavak i unaprjeđenje te suradnje kako u administrativnom smislu tako i u drugim segmentima zaštite pacijenata.

Razgovaralo se i o segmentu poljoprivrede, posebice navodnjavanju, te projektima koji se u okviru toga provode u Vukovarsko -srijemskoj županiji.


  • Važno je da, posebice kada su projekti u pitanju, ne učimo na svojim greškama nego se unaprijed pripremimo i primijenimo iskustva Vukovarsko -srijemske županije koja je cijeli proces već prošla – poručio je Topić.

A župan Damir Dekanić je nakon sastanka poručio da je sastanak bio vrlo koristan posebice kada je riječ o produbljivanju suradnje sa Županijom Posavskom.

– Osim poljoprivrede, zdravstva i navodnjavanja dotaknuli smo se i gospodarstva i to u onom dijelu koji se odnosi na subvencije kao i suradnje na području športa i kulture – istaknuo je Dekanić. Dodao je i kako smatra da prostora za unaprjeđenje suradnje ima jako puno jer ove dvije županije dijele isti prostor, te iste ili slične probleme.

  • Želimo suradnju od koje će obje županije imati koristi pa stoga želimo ojačati i prometnu povezanost što u budućnosti možda znači most koji će povezivati dvije obale Save – naglasio je .

Inače na sastanku su uz župana Dekanića nazočili, zamjenik Franjo Orešković, Mario Adamović v.d. pročelnika Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, Marija Budimir v.d. pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo i održivi razvoj, Zrinka Čobanković, ravnateljica Razvojne agencije VSŽ, te Krunoslav Šporčić, ravnatelj OŽB Vinkovci.


Ispred Vlade Županije Posavske na sastanku su uz predsjednika Vlade Topića sudjelovali i Damir Živković ministar zdravstva i socijalne politike Županije Posavske, Mato Brkić ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Marko Vukić pomoćnik direktora Ureda za razvoj i europske integracije, te Perica Jelečević ravnatelj Županijske bolnice Orašje.

 

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije