Krao opremu s dizalice pa zapeo i ostao visjeti u zraku do dolaska vatrogasaca

0

Foto: DVD Oriovac

Policija je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdila da se 30-godišnjak popeo na građevinsku dizalicu za visinsku gradnju s koje je skinuo više metalnih lanaca za podizanje tereta u namjeri otuđenja.

Bizaran pokušaj krađe s umalo tragičnim posljedicama dogodio se u petak oko 18 sati na napuštenom gradilištu u mjestu Radovanje kod Oriovca.

Naime, policija je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdila da se 30-godišnjak popeo na građevinsku dizalicu za visinsku gradnju s koje je skinuo više metalnih lanaca za podizanje tereta u namjeri otuđenja.

Na mjesto događaja stigli su djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Oriovac koji su počinitelja spustili na tlo, s visine od oko 30 metara.

  • Otuđeni lanci će biti predani vlasniku, kao i podaci počinitelja, radi eventualnog pokretanja privatne tužbe – navodi se u priopćenju Policijske uprave brodsko-posavske.

Iz oriovačkog su DVD-a, pak, izvijestili da su u petak u 18:44 sati zaprimili dojavu o osobi koja se nalazi na zapuštenom građevinskom kranu u mjestu Radovanje, ne navodeći pritom razlog zbog kojeg se muškarac našao na kranu.

Foto: DVD Oriovac


Na intervenciju je pozvano šest operativaca koji su na teren izašli s dva vozila.
  • Dolaskom na mjesto intervencije te dolaskom do zapuštenog zemljišta i građevinskog krana stupamo u kontakt sa osobom. Razgovaramo s osobom te izvidom cjelokupne situacije zbog nedostatka alpinističke opreme preko županijskog zapovjednika tražimo pomoć od Javne vatrogasne postrojbe Grada Slavonskog Broda – naveli su vatrogasci poteškoće s kojima su se suočili po dolasku.

Kolege iz Javne vatrogasne postrojbe brzo su stigli na mjesto intervencije te su zajedničkim snagama krenuli u spašavanje osobe, napisali su vatrogasci na svojoj Facebook stranici. –

Jedan član JVP Slavonski Brod opremljen alpinističkom opremom preko krana je izvršio spuštanje do unesrećenog, dok smo mi postavili zračni jastuk ispod krana za svaki slučaj – dodali su. Intervencija je uspješno završena nešto poslije 20 sati spuštanjem osobe s krana koja je predana Hitnoj medicinskoj pomoći na pregled.

  • Ovim putem se želimo zahvaliti ZVP Grada Slavonskog Broda na pomoći u ovoj složenoj intervenciji – poručili su iz DVD-a Oriovac.