Mjesec turskog filma u Gunji

0

MJESEC TURSKOG FILMA U GUNJI – od 11. do 29. prosinca 2023. godine

U maloj školskoj dvorani Osnovne škole „Antun i Stjepan Radić“ u Gunji,  11. prosinca animiranim filmom Rafadan ekipa – Pustolovina „Hodnik“ (Rafadan tayfa dehliz macerası) u 12 sati će se otvoriti Mjesec turskog filma, koji organizira Multimedijalni centar Studio kreativnih ideja Gunja (MMC SKIG), u suradnji s Turskim kulturnim centrom Yunus Emre, Islamskim kulturnim centrom Gunja, Narodnom knjižnicom i čitaonicom Gunja i Općinom Gunja.

Pokrovitelji u organizaciji: Ministarstvo kulture i turizma Republike Turske, Generalni ured za film i Veleposlanstvo Republike Turske u Zagrebu.

Program revije sastavljen je od filmova recentne turske produkcije. Ove godine naglasak će biti na animiranim i igranim filmovima za djecu. Svoje mjesto pod gunjanskim nebom tako će još pronaći filmovi: film Dragi prijatelji (Can Dostlar) iz 2018. godine, film Zagonetni toranj – misterij divovske ptice (Bulmaca kulesi dev kuşun gizemi) iz 2019. godine, film Pjesma našeg sela (Bizim köyün şarkısı) iz  2018. godine i film Krtice – Vilinska šuma (Köstebekgiller perili orman) iz 2015. godine, koji će biti prikazani tijekom mjeseca prosinca u Društvenom domu i knjižnici u Gunji, točnije od 11. do 29. prosinca 2023. godine.

Sve informacije o događaju potražite na https://www.facebook.com/groups/21845130562, https://www.facebook.com/OSGunja, službenim stranicama škole http://os-antunistjepanradic-gunja.skole.hr/ i http://knjiznice.nsk.hr/gunja/