Petak, 1 srpnja, 2022
35 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaHrvatskaOPTUŽENI ZA VRIJEĐANJE PREMIJERA: Nakon pokvarenih jaja, Policija uhitila branitelja iz Zadra...

OPTUŽENI ZA VRIJEĐANJE PREMIJERA: Nakon pokvarenih jaja, Policija uhitila branitelja iz Zadra jer je napisao da je Plenković pavijan

“Udri munjo, pukni grome… zar i ti pavijanu s Frkom nijesi u Ukrajini”, komentar je s Facebooka zbog kojeg je zadarska policija u subotu privela 49-godišnjeg branitelja.

Nakon jučerašnje priče o 72-godišnjem Mladenu Ćustiću, čiji je komentar o premijeru Plenkoviću rezultirao uhićenjem, zadarska policija je uhitila još jednog muškarca. Kako doznaje Telegram, “Udri munjo, pukni grome… zar i ti pavijanu s Frkom nijesi u Ukrajini”, komentar je s Facebooka zbog kojeg je zadarska policija u subotu privela 49-godišnjeg branitelja.

Muškarac (49) je komentirao najavu dolaska premijera i njegove delegacije u Zadarsku županiju u povodu obilježavanja godišnjice akcije Maslenica.

Podsjetimo, jučer je umirovljenik iz Briševa prvo osumnjičen za prijetnju, pa za narušavanje javnog reda i mira. Triba ga dočekati s pokvarenim jajima njega i njegove poltrone, nitko nije toliko ponizio i izdao Hrvata, narcisoidni jadnik, napisao je umirovljenik Mladen Ćustić (72).

Oba komentatora optužena su za vrijeđanje premijera. U optužnom prijedlogu policija je navela da su “vrijeđali i omalovažavao predsjednika Vlade Andreja Plenkovića koji je dana 21. siječnja 2o22. osobno došao u Maslenicu u svojstvu službene osobe radi obavljanja službene dužnosti u svezi obilježavanje 29. godišnjice VRO Maslenica”.

Od prekršajnog suda policija je tražila da obojicu komentatora zadrži u pritvoru. Tvrdili su da postoji bojazan da bi prekršaj za koji su prijavljeni mogli ponoviti. Kao kaznu za 49-godišnjaka i 72-godišnjaka policija je predložila 30 dana zatvora. Prekršajni sud obojicu ih je ispitao, te nakon toga pustio da se brane sa slobode.

Izvor: 24 sata hr

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije