Osječka policija ulovila šampiona s 4,59 promila dok je upravljao biciklom

0

FOTO: Ilustracija

Tijekom protekla 24 sata četiri prometne nesreće na području Policijske uprave osječko-baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće. U dvije nesreće, dvije su osobe zadobile lakše tjelesne ozljede. U dvije prometne nesreće nastupila je materijalna šteta. Po jedna prometna nesreća dogodila se na području PPRP Osijek i PP Našice, a dvije su se dogodile na području nadležnosti PP Beli Manastir.

Rezultati vikend-akcije prometne policije
Tijekom vikenda na području PU osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirano je 28 vozača (26 vozača osobnog automobila i 2 vozača bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao biciklom s 4,59 promila alkohola u krvi
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 17. veljače u 20 sati, u Grabovcu, kada je nadzoru prometa zatečen 53-godišnjak iz Grabovca, koji je upravljao biciklom s 4,59 promila alkohola u krvi.

Evidentirano još 283 prometnih prekršaja
Osim alkohola tijekom vikend-akcije evidentirano su još 283 prekršaja od kojih 189 prekršaja prekoračenja brzine, 22 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 11 nepropisno korištenja mobitela, 2 upravljanja prije stjecanja prava, 2 upravljanja pod zabranom, 9 upravljanja neregistriranim vozilom i 48 ostalih prekršaja.

Upravljao vozilom s 2,92 promila alkohola u krvi
U Našicama 16. veljače u 14,55 sati zatečen je 27-godišnjak iz Rozmajerca, koji je upravljao osobnim automobilom s 2,92 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do otrježnjenja.
Za navedeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2 650 € ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Kontrola vozača teretnih vozila i autobusa
Podsjećamo da će od danas do 25. veljače na području zemalja Europe tijekom 2024. godine sukladno aktivnostima mreže prometnih policija – ROADPOL, na području cijele Republike Hrvatske, odnosno na području svih država članica Roadpola, provoditi pojačane mjere usmjerene na utvrđivanja prekršaja vozača teretnih vozila i autobusa.