VUKOVARSKO SRIJEMSKA POLICIJA: Provodi Pojačane aktivnosti u prometu povodom „Martinja“

0

Foto: Ilustracija

Od 6. do 16. studenog vukovarsko-srijemska policija svoje će aktivnosti usmjeriti na sprječavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola

Povodom narodnog običaja krštenja mošta, tj. „Martinja“ i očekivano povećanog broja sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna pića, vukovarsko-srijemska policija će u periodu od 6. do 16. studenog 2020. godine, provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama.

Pojačane aktivnosti će primarno biti usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje vožnje s nedopuštenom prisutnošću alkohola u organizmu s ciljem prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica. Pored navedenih prekršaja, prilikom nadzora obuhvatiti će se i drugi teški oblici kršenja prometnih propisa: nedopuštena brzina kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno prevoženje djece u dječjim sjedalicama i nepropisna uporaba mobitela.

Pozivamo vozače koji su konzumirali alkohol da ne upravljaju vozilima kako ne bi nikoga doveli u životnu opasnsot. Prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti u alkoholiziranom stanju, tragedija se može dogoditi u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život. Radije koristite javni ili taxi prijevoz ili zamolite nekoga trijeznog da vas odveze. Ako ste u društvu, unaprijed se dogovorite tko će ostati trijezan i voziti natrag.

 

Izvor: PUVS