Preventivna aktivnost prometne policije u suradnji s udrugom RODA

0

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Za vrijeme utrke Orion u Vinkovcima 26. ožujka, policijski službenici će, u suradnji s udrugom RODA, provesti preventivno-edukativu aktivnost o pravilnom korištenju auto-sjedalica za prijevoz djece

Policijska uprava vukovarsko-srijemska se, osim u tehničku provedbu privremene regulacije prometa u gradu Vinkovcima i osiguranja protočnosti prometa za vrijeme utrke Orion koja počinje u subotu, 26. ožujka u 11 sati, uključila i u organiziranje popratne preventivno-edukativne aktivnosti „Sigurnosni pojas uvijek i bez iznimke!”

Naime, u suradnji s udrugom RODA, policijski službenici će na Trgu Vinkovačkih jeseni od 10 do 12 sati te na Trgu dr. F. Tuđmana od 12 do 14 sati omogućiti pregled dječjih auto-sjedalica savjesnim vozačima koji imaju želju dodatno preispitati valjanost i pravilno prevoženje djece u vlastitom vozilu.

Nacionalni plan sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za razdoblje od 2021. do 2030. godine ukazuje na nužnost podizanja svjesnosti o važnosti korištenja pasivne zaštite u vozilima jer dosadašnja istraživanja svjedoče o zabrinjavajućoj činjenici kako se gotovo 52% prijevoza djece obavlja nezaštićeno tj. bez odgovarajuće dječje auto-sjedalice.

Stoga, PU vukovarsko-srijemska poziva sve vozače, a posebice one koji svakodnevno prevoze djecu, da se odazovu ovoj preventivnoj akciji, dovezu vozilom do promidžbenog prostora policije koja će uz stručnu pomoć Udruge RODA pregledati ispravnost auto-sjedalice i demonstrirati pravilno postavljanje i vezivanje auto-sjedalice.

Roditelji, dođite i uvjerite se da prijevoz djeteta činite na najsigurniji način!