Prvi vrtić u Gunji s radom će početi najkasnije sljedeće godine

0

Općina Gunja danas je bila domaćin radne posjete tijekom koje je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić sa suradnicima obišao svetište Šumanovci, poduzetničku zonu te radove na novom dječjem vrtiću. Nakon obilaska, u prostorima Općine održan je radni sastanak na kojem su se dotaknuli brojnih tema, od kojih su neke: problem struje u svetištu Šumanovci, radovi na poduzetničkoj zoni i novom dječjem vrtiću te novo mezarje.

„Dotaknuli smo se nekoliko tema koje su od velike važnosti za općinu Gunja. Krenuli smo od svetišta u kojemu je krucijalni problem dovođenje struje. S obzirom na to da svetište svakodnevno raste, sve je više sadržaja i uložena su već velika sredstva, želimo pomoći da najstarije svetište u ovom dijelu Slavonije zaživi u punini. Druga važna tema je poduzetnička zona u kojoj su radovi prve faze pri kraju. Prostori su već zauzeti i rasprodani, postoji velik interes za njihovo korištenje i siguran sam da ćemo u suradnji s Općinom, uz pomoć Županijske uprave za ceste, brzo doći do rješenja i završetka ovog projekta“ rekao je ovom prilikom župan dodavši kako je poznato da su u cijeloj županiji uz pomoć mjera Vlade RH kroz nekoliko ministarstava izgrađeni brojni vrtići pa će tako i Gunja dobiti svoj primjeren i prikladan prostor za dovoljan broj djece, a kako ističe načelnik, postoji mogućnost i proširenja vrtića za što se iskreno nada da će biti potrebe.

„Sve su to projekti čiji je nositelj Općina Gunja, a mi smo došli vidjeti na koji način Županija može pomoći u sufinanciranju i rješavanju projektne dokumentacije“ napomenuo je župan.

Osim toga, općinski je načelnik Anto Gutić predstavio projekte koje su proveli, kao i one koje planiraju realizirati u bliskoj budućnosti.

„Poslovna zona Velebit projekt je vrijedan oko milijun i pol eura i tu nam treba pomoć da na županijskoj cesti riješimo jedan skretač u zonu. Iz Županijske uprave cesta rekli su da će nam pomoći u sufinanciranju izgradnje skretača pa vjerujem da će do 2025. poslovna zona biti u potpunosti završena. Izgradnja prvog dječjeg vrtića u Gunji još je jedan kapitalan projekt. Izdanje je to koje će, nadam se, imati kapaciteta za proširenje. S radom će početi najkasnije sljedeće godine, a očekujem da će biti premalen za potrebe koje imamo“ županove riječi potvrdio je općinski načelnik Gutić ocijenivši sastanak izuzetno uspješnim, što potvrđuju iznesena konkretna rješenja za postojeće probleme.