Tradicijske pjesme u novom izdanju na sinoćnjem koncertu za pravi božićni spektakl

0
78

Dobar glas daleko se čuje, a onaj s gimnazijskih prozora večeras je odjekivao cijelim Vinkovcima. Možda i šire. Tradicionalni božićni koncert opet je pokazao svu svoju moć i raskoš, opet nas je oborio s nogu i opravdao naziv novog vinkovačkog brenda.

Jedan je to od najatraktivnijih događaja Adventa u Vinkovcima, a ni ove godine nikoga nije uspio ostaviti ravnodušnim. Tradicijske pjesme u novom ruhu donijelo nam je preko 150 sudionika ovog spektakla, spojili su se sadašnji i bivši učenici Glazbene škole Josipa Runjanina i Gimnazije Matije Antuna Reljkovića te profesori bez čije ogromne podrške ovog ničega ne bi bilo. Suradnja uistinu hvalevrijedna.

Ovo što smo pripremili našemu gradu vrlo je hrabro jer smo spojili sve moguće orkestre naše glazbene škole. Mislim da je ovo nešto što se ne događa nigdje u Hrvatskoj i nešto što samo Vinkovci imaju”, rekla je ravnateljica glazbene škole Dinka Peti dodavši kako bi svi trebali prepoznati veličinu ovog projekta, osobito jer je bilo jako zahtjevno raditi u uvjetima koji im, blago rečeno, nisu išli na ruku.

Sa zborovima i orkestrima radila su četiri dirigenta, Blanka Brlić, Tomislav Majačić, Vedrana Vrtarić i Ivona Kir, a aranžmane za cijeli projekt radili su Tihomir Damjanović i Tomislav Majačić.

Atmosfera je prekrasna, glazba je divna stvar. Ja ne znam koja bi se glazbena škola odvažila na ovako nešto. Bili smo vrlo hrabri kada smo se odlučili ovo napraviti, ali kockice su se posložile i možemo svi skupa uživati u pravom spektaklu”, ubacila se kratko prije koncerta dirigentica Blanka Brlić, inače nastavnica harmonike u glazbenoj školi.

 

Emocije se večeras nisu mogle skriti. Nisu ni morale. Nije bilo jednostavno, zadnje pripreme trajale su od 8 sati, sudionici su u centar grada stigli već ujutro oko 11, a tonska proba bila je u 15 sati. Na ovim temperaturama to je pothvat koji mora biti upamćen. Ali sve se isplatilo – i sudionicima i svima onima koji su došli poslušati i pogledati ovu čaroliju. Dodatno poseban ugođaj svakako je dala i novoobnovljena fasada vinkovačke gimnazije, idealne kulise ovog događaja.

 

Mislim da ovo nema nitko. Koncert je to koji je već poprimio ne samo dobar glas, nego je postao i brend Vinkovaca. Kada vidimo ovaj prekrasni ugođaj mislim da je svima toplo oko srca. Ovo ćemo nastaviti i dalje i još unaprijediti, a nadam se da će ovo postati nešto što će samo Vinkovci moći prikazati drugima”, rekao je gost večerašnjeg koncerta, gradonačelnik Ivan Bosančić.