U radnom posjetu Vinkovcima boravilo izaslanstvo iz BiH

0

U radnom posjetu Vinkovcima boravilo izaslanstvo iz BiH

SURADNJA VINKOVACA I BRČKO DISTRIKTA 

Projekt Prijateljstvo bez granica, kojeg financira Ministarstvo regionalnog razvoja  Republike Hrvatske u vrijednosti od 271.000 kuna, poveznica je Grada Vinkovaca  i Brčko distrikta. Ukupno 100.000 kuna kroz projekt će dobiti Brčko distrikt za  uređenje jasličkog dijela vrtića, dok će Grad Vinkovci svoja sredstva usmjeriti za  uređenje dječjeg igrališta u vrtiću Budućnost. U radnom posjetu Vinkovcima jučer  je tako boravilo izaslanstvo Brčko distrikta predvođeno gradonačelnikom Esadom  Kadrićem.


 

Razgovaralo se ponajprije o razmjeni iskustava u provedbi projekata  financiranih EU sredstvima, a poseban naglasak bio je na mogućnostima buduće  suradnje Vinkovaca i Brčko Distrikta na projektima od obostrane važnosti.  

„Pred nama je razdoblje koje donosi prilike koje moramo iskoristiti kako bi  dodatno napredovali i razvijali se, a dobrosusjedska suradnja u tome može biti  od velike pomoći. Dobro je da je sve skupa krenulo s jednim lijepim europskim  projektom koji možda nije prevelik i preznačajan financijski, ali znači nam iznimno puno jer odnosi se na djecu, odgoj i obrazovanje”, naglasio je ovom  prigodom domaćin prvog susreta gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić. 

Gradonačelnik Kadrić rekao je pak kako im je cilj uspostaviti intenzivnu suradnju  s gradovima kao što su Vinkovci kako bi se što bolje upoznali s praksom,  izazovima i problemima na putu prema EU. 

„Početnici smo u tom poslu i veliko iskustvo koje ima gradska uprava u  Vinkovcima i Razvojna agencija VIA može nam biti od velike koristi“, naglasio je.  Zahvalivši na gostoprimstvu i podršci, neophodna su im, dodao je, znanja u  procesu pridruživanja i korištenju EU fondova.