U TIJEKU ZAVRŠNO UREĐENJE ULICA U NOVOM SELU

0
200

Ovih dana u tijeku su radovi na završnom uređenju gradskih ulica koje su bile obuhvaćene aglomeracijom, strojevi su trenutno u Novom Selu gdje se radi u četiri ulice.


Riječ je Sigetskoj, Bosanskoj, Jadranskoj i jednom dijelu Marulićeve ulice gdje je radove danas obišao gradonačelnik Ivan Bosančić.

„Kako smo nedavno najavili, nakon završetka radova na aglomeraciji krenuli su radovi na završnom uređenju ulica i u rubnim dijelovima grada. Malo je sve skupa dugo trajalo, ali na kraju kada vidimo rezultate možemo biti zadovoljni te što je najvažnije, u konačnici ćemo u ovom dijelu grada imati preko 20 novouređenih ulica“, naglasio je ovom prigodom gradonačelnik Ivan Bosančić.


Pročelnik Upravnog odjela komunalnog gospodarstva i uređenja grada Marko Dujmić najavljuje radove i u drugim gradskim ulicama, strojevi su, kaže,  trenutno i u ulici A. B. Šimića, a uskoro će i put ulice A. G. Matoša.

  „Pri uređenju ulica nastojimo u onima u kojima je to moguće urediti i dodatnu komunalnu infrastrukturu. To se odnosi na postavljanje rubnjaka, slivnika, uređenje pješačkih staza i zelenih površina, sadnju stabala i slično. Cilj nam je da ulice kroz koje je prošla kanalizacijska mreža budu kompletno uređene i obnovljene“, ističe Dujmić.

U ulici A. B. Šimića, dodaje, bit će uređena i dodatna parkirališna mjesta te zamijenjena dotrajala javna rasvjeta.