Nedjelja, 19 rujna, 2021
22 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaSlavonijaVELIKA GOSPA: Nadbiskup Hranić u svetištu Šumanovci

VELIKA GOSPA: Nadbiskup Hranić u svetištu Šumanovci

GUNJA

Vezano uz proslavu blagdana Velike Gospe, Ivan Živić, upravitelj Svetišta Skrovite Gospe Šumanovačke, naglašava: “Uznesenje Blažene Djevice Marije na nebo, Velika Gospa, ljetni je Uskrs. Znamo da je Uskrs središnja svetkovina naše vjere. Ovo je Uznesenje Marijino na nebo, dakle njezin Uskrs. Kao i svake godine mi smo se pripremili za ovu veliku svetkovinu u našem svetištu u Šumanovcima.

Šumanovci su drevno svetište koje će 2023. obilježiti 650 godina. Vidjet će oni koji dođu već sada brojne nove sadržaje koje smo realizirali projektom ‘Novo ruho Šumanovaca’.”

Uočnica svetkovine Velike Gospe u subotu počinje duhovnim programom u 16 sati, svete mise su u 17 i 19.30 sati (potonju će predslaviti nadbiskup Đuro Hranić), slijedi ophod prema kapelici u šumi, u 22 sata je sveta misa na koju su pozvani mladi. Na Veliku Gospu, u nedjelju, ispovijed je od 6 do 12 sati, a svete mise su u 6, 7.30, 9, 10.30. i u 17.30 sati. Posljednju misu predslavit će Mijo Mikić, svećenik, redovnik isusovac, prof. psihologije na Bogoslovnom fakultetu u Zagrebu.

Podsjetimo, u svetištu u Gunji 12. lipnja ove godine, na blagdan Bezgrješnog srca Marijina, nadbiskup Đakovačko-osječke nadbiskupije Đuro Hranić blagoslovio je veliki brončani kip Skrovite Gospe Šumanovačke. Gospa raširenih ruku očekuje i ovih dana vjernike i hodočasnike.

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba, stablo, na otvorenom i tekst "Sumanovci VELIKA 2021. GOSPA TRODNEVNA DUHOVNA PRIPRAVA od srijede 11.8. do petka 13.8. Sveta misa 19h. 18h prilika za SV. ispovijed, te prigodna marijanska pobožnost f pola sata prije mise. UOČNICA SVETKOVINE UZNESENJA BDM Subota, 8. Svete mise su 17h, 19,30h te 22h. Prilika za SV. ispovijed je od 16 do 23h. Pola sata prije misa prigodne marijanske pobožnosti. VELIKA GOSPA- UZNESENJE BDM ΝΑ NEBO nedjelja, 15. Svete mise su u 6h, 7,30h, 9h, 10,30h te u 17,30h. Prilika za SV. ispovijed je od 6h do 12h. Pola sata prije svake mise je prigodna marijanska pobožnost."

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije

Mi koristimo kolačiće kako bismo osigurali da vam pružimo najbolje iskustvo na našoj web stranici.