VIDEO-OTOK MURTER BISER SJEVERNOG JADRANA

0

Otok Murter smjestio se u Šibenskom akvatoriju, koji je mostom spojen s kopnom. Murter se može smatrati svojevrsnim ulazom u poznati Nacionalni Park Kornati, skupinu otočića koji izgledaju kao biseri posuti u moru koji oduzimaju dah svakom posjetitelju. Nešto više od pet tisuća stanovnika danas se većinom bavi turizmom no nije zaboravilo na svoju ribarsku tradiciju te bavljenje maslinarstvom i poljoprivredom.

Dio te tradicije i kulture živi i dalje kroz brojne događaje koji se organiziraju tijekom ljetne sezone kako bi se i turiste pobliže upoznalo s nekadašnjim načinom života na otoku.

Zbog kristalno čistog mora Murter je pravi mamac za sve kupače. Plaže koje morate posjetiti zove se Slanica i Podvrške. To su ujedno najpoznatije murterske plaže čije su pješčane podloge i tirkizno more savršena kombinacija za ljetni odmor. Budući da je plaža popularna možete očekivati i gužve, no ako vam je potrebno više mjesta možete se uputiti na obližnje stijene iznad koje se pruža i borova šuma i splet biciklističkih staza, koje će vam pružiti hlad i potrebno osvježenje od velikih vrućina.

Plaža Slanica je pješćane podloge i samim time pogodna je za djecu jer u blizini ima i bogat sadržaj od kojeg treba izdvojiti ugostiteljske objekte kao i tobogan i igralište za djecu.

 

Pogledajte u videu što smo zabilježili kamerom za vrijeme našeg boravka: