Video reportaža: Utrka motokultivatora u Orahovici

0

Foto: Dražen Bota

Udruga Red vitezova Ružica Grada danas je po 15. put održao Državnu utrku motokultivatora.

Na motocross stazi obitelji Hornung i pod pokroviteljstvom Grada Orahovice, te niza sponzora, gledatelji su imali priliku uživati u zanimljivom nadmetanju šarolikog drušva.
Sedam ekipa iz Orahovice, Požege, Slatine, Donjeg Miholjca i Našica je odmjerilo snage i sposobnost upravljanja ovim malim poljoprivrednim strojevima, a neki su motokultivatore i posebno prilagodili ovoj utrci.

Najbrži i najsposobniji je bio upravo jedan od začetnika i pokretača ove priče, gospodin Ervin Kovač. Druga najuspješnija ekipa bila je požeška dvojka, Marko Ribić i Dino Soldo, dok je treće mjesto zauzeo jedan od glavnih organizatora i nositelja ove manifestacije, Vlado Grgić – Crni, uz pomoć mladog Dominika Došena iz Požege.

Kao uvod i zagrijavanje za utrku motokultivatora, održan je 4. motocross weekend na kojem se danas okupilo šest juniora i desetak vozača na motociklima od 250 i 450 ccm. Zanimljive vožnje i nadmetanja, te atraktivni skokovi vozača pružili su velikom broju okupljenih gledatelja dobru zabavu za prekrasno nedjeljno popodne.

Pogledajte video: