Vikend izvješće prometne policije vukovarsko srijemske

0

Tijekom vikenda, od 12. do 14. lipnja 2020. godine, dogodilo se 10 prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće u kojima su ukupno dvije osobe teže ozlijeđene, tri prometne nesreće u kojima su ukupno četiri osobe lakše ozlijeđene te pet prometnih nesreća u kojima je nastupila materijalna šteta.

Na graničnom prijelazu Bajakovo dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena. 47-godišnji vozač osobnog vozila bugarskih registracijskih oznaka, uslijed umora udario je u zaustavljeni osobni automobil srbijanskih registracijskih oznaka koji je bio zaustavljen u koloni vozila ispred graničnog prijelaza. 47-godišnjak je teže ozlijeđen.

Na cesti Negoslavci-Vukovar, 64-godišnji vozač osobnog vozila „mercedes“, vukovarskih registracijskih oznaka, upravljajući pod utjecajem alkohola (1,83 g/kg) uslijed neprilagođene brzine kretanja, skrenuo je na suprotnu prometnu traku te udario u prednji dio osobnog automobila „renault“ vukovarskih registracijskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljala 35-godišnjakinja. 64-godišnjak je teže ozlijeđen, dok je 35-godišnja vozačica iz drugog osobnog vozila lakše ozlijeđena.

Ističemo kako su 23 vozača zatečena s prisutnošću alkohola u organizmu, od kojih je osam vozača smješteno u posebne prostorije policije do otriježnjenja. Najveća izmjerena koncentracija alkohola u organizmu vozača je 2,28 g/kg kod 48-godišnjaka iz Vukovara, koji je zatečen 13. lipnja oko 21 sat u ulici S. Radića u Vukovaru, za vrijeme izrečene zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

S obzirom da je nastavljen trend zatjecanja vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu, policija će i nadalje provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisne uporabe mobitela.

 

Izvor:vukovarsko-srijemska-policija.gov.hr