Srijeda, 10 kolovoza, 2022
23 C
Vinkovci
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
NaslovnicaHrvatskaZa vikend osvježenje: Žuti alarm, stiže hladna fronta, a more nikad nije...

Za vikend osvježenje: Žuti alarm, stiže hladna fronta, a more nikad nije bilo toplije!

Temperature mora posljednjih dana su neuobičajeno visoke, a ponegdje se penju i do 30 stupnjeva. More je jutros na Mljetu jako vruće, temperatura je 29,7 stupnjeva.

Diljem zemlje jutros vlada pretežno vedro vrijeme, jedino na zapadu ima pojačane naoblake i te pljuskova u Gorskom kotaru i sjevernom Jadranu.

Na moru puše bura, osobito je jaka pod Velebitom što otežava promet. Bura će u nastavku dana oslabjeti i postupno okretati na sjeverozapadni vjetar.

24sata


Nestabilnosti su moguće i u nastavku dana, ponajviše na zapadu u unutrašnjosti. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 29 do 34 °C, dok će u gorju biti nešto hladnije, prognozira DHMZ.

U četvrtak će nestabilnosti biti češće te se očekuju pljuskovi praćeni grmljavinom koji lokalno mogu biti izraženiji, osobito na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti. Najniža temperatura zraka od 14 do 19, duž obale između 21 i 26 °C. Najviša dnevna većinom od 29 do 32, no u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj između 24 i 28 °C.

U petak također kiša koja je osim u unutrašnjosti moguća i u Dalmaciji. Temperature će svuda biti u padu, a na Jadranu će ponovno zapuhati bura. U subotu je vjerojatnost kiše manja, a ovaj tjedan donosi predah od velikih vrućina koje će se vratiti sljedećeg tjedna.

Temperature mora

Iako je posljednjih dana u gorju i u unutrašnjosti bilo nešto manje vruće nego proteklog tjedna, u Dalmaciji su temperature i dalje bile visoke što je doprinijelo i visokim temperaturama mora koje su na nekim dijelovima Jadrana dosegle i neugodnih 30 stupnjeva što je izazvalo pomor riba.

More je i danas izrazito toplo, a najviša temperatura mora jutros u 7 sati izmjerena je na Mljetu i iznosila je 29,7 stupnjeva.

Izvor: 24 sata hr

Podijeli

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Najpopularnije