Župan Damir Dekanić nastavlja tradiciju darivanja povodom uskrsnih blagdana

0

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić, povodom uskrsnih blagdana tradicionalno je darivao prigodnim paketićima ustanove koje brinu o najmlađima, o osobama s invaliditetom kao i donacijom ustanovama koje skrbe o obiteljima u potrebi.

Na ovaj način župan Dekanić je svima njima htio učiniti radosnije nadolazeće uskrsne blagdane.

Naime, župan Dekanić donirao je novčana sredstva za kupnju potrebnih namirnica Caritasu Đakovačko-osječke nadbiskupije, koji će tu donaciju usmjeriti socijalno ugroženim obiteljima, kao i onima koji su korisnici Pučke kuhinje u Vinkovcima i Vukovaru.

Isto tako, donacija je otišla i socijalnim samoposlugama u Vukovaru i Vinkovcima te Udruzi hrvatskih brojnih obitelji 8+ Vinkovci, koja okuplja mnogočlane obitelji, kao i Milosrdnim sestrama svetog Križa u Vinkovcima,  koje pomažu obiteljima u potrebi.

Nastavljajući tradiciju darivanja, župan Dekanić je prigodnim paketićima obradovao štićenike Dječjeg doma „Sv. Ana“  u Vinkovcima, kao i djecu koja su zbrinuta u udomiteljskim obiteljima, preko Centara za socijalnu skrb na području naše županije.

Paketićima je darivao i učenike Osnovne škole Josipa Matoša u Vukovaru, kao i učenike Posebnog odjela Osnovne škole A. G. Matoša u Vinkovcima, koje pohađaju učenici s poteškoćama u razvoju.

Također, župan Dekanić darivao je prigodnim paketićima i korisnike Centra za rehabilitaciju „Mala Terezija“ Vinkovci te članove Udruge osoba s invaliditetom „Golubica“, kao i djecu članova Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju “Vukovarski leptirići” iz Vukovara.

Zatim, paketićima su se obradovali i članovi Društva za pomoć osobama s invaliditetom „Golubovi“ Županja te Društva osoba s invaliditetom „Zvjezdice“ Gunja.