Župan Damir Dekanić održao sastanak u Vukovaru s veleposlanikom Kraljevine Španjolske Nj.E. Juanom Gonazalez-Barba

0
152

Župan Vukovarsko -srijemske županije Damir Dekanić održao je danas u svom uredu, u Vukovaru sastanak s veleposlanikom Kraljevine Španjolske Nj.E. Juanom Gonazalez-Barba Peraom, veleposlanikom Kraljevine Španjolske.

Na sastanku je bilo riječi o mogućnostima suradnje te su razmijenjena iskustava na područjima poljoprivredne proizvodnje, kulture i turizma.

„Španjolska je ogromna zemlja s razvijenim gospodarstvom, a ono po čemu je zanimljiva je i njen novčarski sektor“ istaknuo je Dekanić.
Pojasnio je kako smatra da Vukovarsko -srijemska županije također može biti porezna oaza- mjesto u kojem bi novac cirkulirao, te onda većim dijelom i ostao ovdje. „Ono za čime svi mi na ovom području žudimo su investicije i investitori, a jasno je kako imamo puno neiskorištenih potencijala. Jedan od njih je zasigurno turistička ponuda kroz našu bogatu povijest, muzeje, ali i prezentacija prirodnih ljepota“ poručio je Dekanić.


Dodao je i kako smatra da se do sada nije dovoljno radilo na tome pa je stoga to jedna od bitnih odrednica njegovog programa. „Nadam se kako će i ovaj sastanak uroditi plodom, te da će rezultati biti vrlo brzo vidljivi“ kazao je župan.

A, NJ.E. veleposlanik Juan Gonazalez-Barba Pera je istaknuo kako je dan proveo u Vukovaru povodom otvorenja izložbe u Državnom arhivu Vukovar koja govori o pet stoljeća od kada je svijet prvi put oplovljen.  ” Posjetio sam i muzej Vučedolske kulture i smatram da povijest koju ovaj kraj ima, uz dobru promidžbu, Vukovar može dovesti na poziciju top turističke destinacije za kakvu danas u svijetu slovi Dubrovnik “ poručio je veleposlanik.


Najavio je i da će našu županiju ponovo posjetiti u studenom, na dan pada Vukovara, te da i osobno planira često biti posjetitelj Grada.